Photo
Ellen & Marijn
Lief Dagboek 2005
Oud en Nieuw bij Rob in Oosterbeek / 31 december 2005

We vieren Oud en Nieuw dit jaar bij Rob in Oosterbeek. Helaas zijn er een aantal mensen niet bij die er voorgaande jaren wel bij waren, dus het is niet zo'n hele grote groep die bij Rob het begin van het nieuwe jaar gaat vieren.

Omdat Oosterbeek niet naast de deur is en het weer ook niet al te best is, gaan Ellen en ik met de auto. We halen onderweg Olga en Frank en Michiel op en komen rond 21:30 bij Rob aan. Martijn arriveert enkele minuten later met Kristine en Michael. We brengen de tijd tot middernacht door met bijpraten, eten en drinken. Als het bijna twaalf uur is, zet Rob de televisie aan, zodat we precies kunnen zien wanneer het twaalf uur is.

Lebbis en Jansen in de Kleine Komedie / 27 december 2005

Op derde Kerstdag gaan Ellen en ik naar Amsterdam, want we hebben kaartjes voor de Oudejaarsconference 2005 van Lebbis en Jansen.

Ellen haalt me op uit m'n werk en vervolgens rijden we over een hele rustige A1 van Apeldoorn naar Amsterdam. Er is deze avond voetbal (ik mis de wedstrijd Vitesse-NAC Breda), dus we parkeren niet bij de Arena maar bij het transferium van Zeeburg. We eten eerst in het Restaurant L'Express aan de Utrechtsestraat. Na een goede maaltijd gaan we naar de Kleine Komedie voor de voorstelling. Deze conference is weer erg goed en Lebbis en Jansen slagen erin om het afgelopen jaar in ruim een uur samen te vatten. De voorstelling wordt bovendien opgenomen en mogelijk aan het eind van het jaar uitgezonden.

Op 30 december 2005 is deze oudejaarsconference uitgezonden (door de Vara op Nederland 3). Het was niet de voorstelling waarbij wij aanwezig waren, al was dat moeilijk te zien, want het publiek is niet in beeld geweest.

Een nieuwe bank, een Ferrari-rode Leolux Pupilla / 21 december 2005
Leolux Pupilla

Toen ik vandaag thuis kwam, was de nieuwe bank afgeleverd. Het is een Ferrari-rode Leolux Pupilla, en ik vind deze bank nog steeds erg mooi.

Het einde van SETI@home / 15 december 2005

Nadat Ellen en ik weer thuis waren gekomen van de voorstelling van Youp van 't Hek bleek dat de SETI@home client van één computer was uitgegaan. Een poging deze opnieuw te starten leverde de melding op: This version of SETI@home is obsolete.. Het einde van SETI@home Classic was al enkele malen aangekondigd, maar nu is het echt voorbij. Uiteindelijk heb ik 3556 workunits doorgerekend.

Youp van 't Hek in de Kleine Komedie / 15 december 2005
Youp van 't Hek - Het Zelfmoord Commando poster

Vanavond zijn Ellen en ik naar de late voorstelling van Youp van 't Hek in de Kleine komedie in Amsterdam. Deze voorstelling is de oudejaarsconference van 2005 en heeft de titel Het zelfmoord commando. De voorstelling was erg leuk. De rode draad van de avond was het gedicht Ithaka van K.P. Kavafis, en het bijbehorende thema dat de reis naar het doel belangrijker is dan het doel zelf.

Op 31 december 2005 is deze oudejaarsconference uitgezonden (door de Vara op Nederland 3).

De Lama's in het Posttheater / 28 november 2005
Begin van De Lama's Begin van De Lama's

Vanavond zijn Ellen en ik samen met Ferdinand en Diana naar het Posttheater geweest om daar de opname van een nieuwe aflevering van de Lama's bij te wonen. Ellen had met enige moeite kaartjes kunnen reserveren (die binnen drie minuten uitverkocht waren). De Lama's waren live weer erg goed en we hebben flink gelachen. De gasten van de avond waren Lange Frans en Baas B, en ik heb geen idee wanneer deze show wordt uitgezonden.

Deze aflevering van de Lama's is op zaterdag 21 januari 2006 uitgezonden (door BNN op Nederland 2), en de volgende dag herhaald. Op de foto met Patrick zitten Ellen, Diana en ik in de linkerhoek van het beeld (Ferdinand staat er net niet op).

Net als de voorgaande jaren gingen Ferdinand, Martijn (uit Utrecht) en ik dit jaar ook weer naar de HCC Dagen. En net als voorgaande jaren van de woonkamer van Ferdinand en Diana weer getransformeerd tot een computer-hok waar drie nerds een lang weekend met hun computers konden spelen.

Diana en Ferdinand komen eten / 12 november 2005

Omdat het concert van Epica op 14 oktober in Willemeen niet doorging, hadden Ellen en ik een eet-date gemaakt met Diana en Ferdinand. En vanavond kwamen ze eten. Op het menu stond carpaccio en lasagne, en het was erg gezellig. Bovendien hoorde ik dat Roland ook een internetsite heeft.

Een lang weekend naar Luxemburg-stad / 3 november 2005 - 6 november 2005

Begin november hebben Ellen en ik allebei een weekje vakantie. Eerst hadden we het idee om een weekje de zon op te zoeken, maar uiteindelijk besloten we om een deel van de vakantie in huis te gaan klussen en daarna een lang weekendje weg te gaan. Van het klussen komt uiteindelijk niet erg veel terecht (maar we hebben wel eindelijk een nieuwe bank gekocht), maar we gaan daarna wel een lang weekend naar Luxemburg-stad.

Geen Epica in Willemeen in Arnhem / 14 oktober 2005

Diana, Ferdinand, Ellen en ik zouden vanavond naar Epica in Willemeen gaan. Ik had nog kaartjes kunnen krijgen bij Doll House (bij Kroese waren de kaartjes al uitverkocht). Gisteren reed ik toevallig met de bus langs Willemeen en zag dat daar groot stond aangegeven dat het optreden van Epica niet doorgaat. Het blijkt dat Simone Simons, de zangeres van de band, last heeft van haar stem en een paar weken rust moet houden. Het concert is verplaatst naar 6 januari 2006.

Net als vorig jaar gingen Ferdinand, Martijn (uit Utrecht) en ik dit jaar ook weer naar A Campingflight to Lowlands Paradise. We hebben veel bands gezien, met als hoogtepunten Nightwish, The Prodigy, The Polyphonic Spree en Nick Cave and the Bad Seeds. En deze keer poepte er gelukkig niemand naast de tent van Ferdinand.

Onze huwelijksreis ging naar Mexico, eerst een week naar het schiereiland Isla Holbox en vervolgens een week een busrondrit door het noorden van Yucatán.

Op vrijdag 24 juni zijn Ellen en ik getrouwd. Dit was waarschijnlijk de warmste dag van dit jaar, maar de hitte mocht de pret niet drukken. Voor Ellen begon de dag al erg vroeg, ze moest eerst naar de schoonheidspecialist voor de make-up en vervolgens naar de kapper. Nadat we onze kleding aan hadden getrokken, vertrokken we met de rode kever naar Park Sonsbeek voor de foto-reportage. Hierop volgde de trouwceremonie in Villa Sonsbeek, waar vervolgens ook de borrel, het diner en het feest waren. Het was een geweldige dag.

Fields of Rock festival in het Goffertpark in Nijmegen / 18 juni 2005
Fields of Rock poster

Ferdinand, Martijn (uit Arnhem) en ik gingen naar het Fields of Rock festival in het Goffertpark in Nijmegen.

Martijn koopt op het station nog snel even een kaartje voor Fields of Rock en vervolgens gaan we naar de trein. De trein is erg druk, maar toch komen we Ferdinand al tegen in Arnhem. Als we uiteindelijk (lopend) bij Fields of Rock aankomen, is dit wat we zien:

14:00-14:50: Papa Roach (grappig, beetje standaard maar wel leuk om naar te luisteren)
15:00-15:15: Motörhead (leuk om deze bekende band eens live te zien)
15:15-16:00: Autumn (erg goede show, één van de gitaristen was er niet)
16:10-17:00: Slayer (leuk om deze band ook eens live te zien, speelde veel bekende nummers)
17:00-17:25: After Forever (heel erg goed, de drummer André was er voor het eerst weer bij)
17:25-18:25: Velvet Revolver (leuke show)
19:30-20:30: Machine Head (erg strak optreden, had ik na het eerste album weinig meer van gehoord)
20:35-21:35: Soulfly (leuk om Max eens te zien, al had ik Sepultura ook graag willen zien) en ondertussen kijken we ook wel eens naar Black Sabbath (wat ook een goede indruk maakt)
22:05-23:30: Rammstein (goed show met veel vuur en onverwacht einde)

Tijdens het optreden van Rammstein zijn we Ferdinand kwijtgeraakt, en mede omdat zijn mobiele telefoon leeg is, lukt het ook niet meer om hem te vinden. Uiteindelijk lopen Martijn en ik weer richting het station en rijden we in een overvolle en erg gezellige trein terug naar Arnhem. Later blijkt dat Ferdinand ook goed thuis is gekomen.

Dolf Jansen in de Kleine Komedie in Amsterdam en Tori Amos in Ahoy' in Rotterdam / 10 juni 2005 - 11 juni 2005

We hebben kaartjes voor een voorstelling van Dolf Jansen in de Kleine Komedie in Amsterdam op vrijdag 10 juni, en kaartjes voor een optreden van Tori Amos in Ahoy' in Rotterdam op zaterdag 11 juni. Om te zorgen dat we niet een heel weekend heen en weer moeten rijden, regelen we een kamer in een hotel aan de rand van Amsterdam.

Omdat het optreden van Tori Amos pas 's avonds is, hebben we de hele middag nog in Rotterdam. Eerst zouden we bij Stephanie op bezoek gaan, maar zij was helaas verhinderd. Uiteindelijk belanden we bij de tentoonstelling Alles Dalí in het Boijmans Van Beuningen museum. Voordat we wat gaan eten, lopen we ook nog over de Erasmus-brug, waar de voorbereidingen worden getroffen voor een vliegrace door het centrum van Rotterdam, en langs het kunstmatige strandje.

Open dag in de Saksen Weimar kazerne / 29 mei 2005

Vlakbij ons huis ligt de Saksen Weimar kazerne. Deze kazerne zal op termijn plaats moeten maken voor nieuwbouwwoningen, maar tot die tijd kunnen kunstenaars daar relatief goedkoop atelierruimte huren. En eens per jaar is er een open dag en dan laten een aantal van die kunstenaars zien wat ze doen en hebben gemaakt. Vorig jaar konden wij er niet naar toe, want toen moesten we nog snel wat klussen voordat de keuken geplaatst zou worden, maar dit jaar zijn we wel geweest.

Het was eigenlijk de bedoeling om even een uurtje te gaan kijken, maar uiteindelijk zijn we er bijna de hele dag geweest. We kwamen een uur te vroeg omdat er wat verwarring was over de begintijd. Uiteindelijk hebben we een linoleumprint met de naam Daylight.com van Rob Voerman gekocht en die hangt nu boven onze bank.

Autumn in de Goudvishal in Arnhem / 27 mei 2005
Autumn poster

Diana, Ellen en ik zijn vanavond naar Autumn in de Goudvishal in Arnhem geweest. We hadden met Diana afgesproken op het station, en zijn eerst wat gaan eten bij Twins. Het was mooi weer dus we hebben heerlijk op het terras in het zonnetje gezeten. Vervolgens zijn we naar de Goudvishal gelopen.

De Goudvishal blijkt een klein zaaltje te zijn, dat binnen nog een stuk warmer is dan buiten. We gaan snel naar binnen voor een biertje en het voorprogramma. Na het voorprogramma, waar we niet heel erg van onder de indruk waren, en waar we ook niet heel goed naar hebben geluisterd, begint het optreden van Autumn. We staan ongeveer een meter van het kleine podium, precies op een plaats waar ook wat koude lucht werd rondgeblazen, dus het was daar redelijk goed uit te houden. Het optreden van Autumn is heel erg goed.

Nightwish en After Forever in de Heineken Music Hall in Amsterdam / 11 februari 2005

Ellen heeft mij voor m'n verjaardag twee kaartjes gegeven voor het concert van Nightwish in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In het voorprogramma staan After Forever en Imperia. We boeken een hotel aan de rand van Amsterdam, zodat we na het optreden niet naar huis hoeven te rijden.