Photo
Ellen & Marijn
Lief Dagboek 2008
Een zomerse hagelbui / 22 juni 2008
Daphne in bed

Vandaag kwam er een flinke onweersbui overwaaien, die niet alleen de nodige wind en regen meebracht, maar ook een stevige hagelbui. De hagelstenen waren zo groot als flinke knikkers of pingpongballen en ze maakten een een hels kabaal toen ze op ons dakraam neerdaalden. Gelukkig is alles, op de bloemen en planten in de tuin na, bij ons heel gebleven.

Daphne is geboren / 12 juni 2008
Daphne in bed

Vannacht rond 2:30 kreeg Ellen het idee dat de weeën waren begonnen. Toen de verloskundige rond 6:00 arriveerde, leek het erop dat de bevalling zeer snel zou gaan verlopen, maar het duurde toch nog tot 8:19 voordat Daphne ter wereld kwam. Ze weegt 3720 gram en is 51 centimeter lang.

Myrthe gaat vandaag naar het kinderdagverblijf, maar vlak voordat oma haar daar naartoe brengt, kan ze Daphne nog even zien. Dat vindt Myrthe al eng, maar als Daphne ook nog hard begint te huilen, moet Myrthe ook erg hard huilen. Gelukkig gaat het 's avonds al weer een stuk beter met Myrthe.

Een pinksterweekend naar Terschelling / 11 mei 2008 - 14 mei 2008
Ellen en Myrthe op Terschelling

Met Pinksteren gaan er altijd een aantal mensen naar Terschelling, waar de moeder van Renske een boerderij heeft. En dit jaar gaan Ellen, Myrthe en ik ook weer mee. We gaan op zaterdagmiddag met de auto op de veerboot, en dinsdagmiddag gaan we weer naar huis.

Het was een zeer geslaagd weekend. We zijn op het strand en op het wad geweest, we hebben wat gewandeld, gebarbecued, bij het haardvuur gezeten, een film gekeken en lekker uitgerust.

Een dagje naar Burgers' Zoo in Arnhem / 14 april 2008
Burgers' Zoo logo

Vandaag, op een maandag die volgens de weersverwachting zeer regenachtig zou worden, gaan Ellen, Myrthe, Barbara, Jos, Jan, Coby en ik naar Burgers' Zoo.

Omdat Ellen en ik (en natuurlijk Myrthe) dichtbij de direntuin wonen, verzamelen we hier en nuttigen we koffie met een taartje. Na de koffie vertrekken we in twee auto's naar de dierentuin en enkele minuten later, rond elf uur 's ochtends komen we aan bij Burgers' Zoo.

Als we binnen zijn bekijken we de dwergpinguins, een dwergnijlpaard, oerang oetangs en soortgelijke apen en stokstaartjes. Dan gaan we Burgers' Desert binnen, en nadat we iedere uithoek van deze woestijn hebben gezien lopen we via de tunnel naar het zeer warme en natte Burgers' Bush. We eten hier wat in het restaurant en vervolgens lopen we door naar Burgers' Ocean. De vissen zijn echt prachtig en we lopen langzaam verder naar beneden, totdat we, na de overzwemmende roggen, weer buiten staan. Via de safari en de leeuwen (met jonge leeuwtjes) en giraffen (met jonge girafjes) gaan we naar de chimpansees. We zijn de enigen die naar de chimpansees kijken en kunnen daardoor rustig blijven kijken. Via de gorilla's en de vogels verlaten we de dierentuin.

Uiteindelijk verlaten we na vijf uur 's middags de dierentuin, en we hebben nog niet eens alles gezien (zoals de Mangrove, de aanbouw van Burgers' Rimba en nog een hoop dieren). Het was een erg leuke dag met gelukkig erg mooi weer en mede daardoor zeer geslaagd.

Anouk in het Gelredome in Arnhem / 29 maart 2008
Anouk poster

Michiel had het voortreffelijke plan om met een aantal mensen naar het concert van Anouk in het Gelredome te gaan. Na flink handelen was Michiel erin geslaagd om vijf zitplaatsen te regelen voor het concert van de zaterdag. En vandaag zitten Jochem, Michiel, Rob, Ellen en ik in vak ??? te wachten tot het concert gaat beginnen.

Het voorprograma wordt verzorgd door Postman, en het is best leuk. Vooral de zangeressen slagen erin om er een leuk, swingend optreden van te maken.

Vervolgens komt Anouk, en vanaf het begin is het een geweldig optreden. Ze zingt live ook erg goed, en ze heeft duidelijk plezier in het optreden. Dankzij een loopbrug kan Anouk het hele veld rondlopen, waardoor ook de mensen achterin het Gelredome Anouk van dichtbij kunnen zien.

Na afloop drinken we nog wat in het Gelredome, maar al snel worden we naar buiten gestuurd door het personeel. En dat is eigenlijk het enige minpuntje van de avond; dat we niet rustig achteraf nog even onder het genot van een drankje kunnen bijpraten.

Een weekend naar het Strandhotel en naar Tarzan in het Circustheater in Scheveningen / 14 maart 2008 - 16 maart 2008
Tarzan poster

Ellen en ik gaan een weekend op stap zonder Myrthe. We gaan naar het Strandhotel in Scheveningen, en we hebben kaartjes voor de musical Tarzan in het Circustheater. Myrthe blijft dit weekend bij haar oma in Nijverdal logeren.

Vrijdag gaan we uit eten en vervolgens naar de musical Tarzan in het Circustheater, en dat is een hele leuke en dynamische show. Zaterdag gaan we overdag winkelen in Den Haag, kijken bij de finish van de City-Pier-City-loop en bij het huis aan de Schelpkade waar ik ooit een paar maanden heb gewoond. Zaterdagavond gaan we uitgebreid uit eten en vroeg naar bed. En zondag gaan we naar Nijverdal om Myrthe weer op te halen en vervolgens naar huis.