Photo
Ellen & Marijn
Lief Dagboek 2014
De muziek van 2014 / 31 december 2014

Het einde van het jaar is altijd een mooi moment om op het afgelopen jaar terug te kijken. Deze keer doe ik dat (net als de afgelopen jaren) door alle muziek van 2014 op een rijtje te zetten, en in mijn geval gaat het dan om de muziek die wij dit jaar binnen hebben gekregen (er zit dus vrij veel muziek tussen die al een paar jaar eerder gemaakt is).

De favoriete muziek van Daphne is nog steeds wel Kinderen voor Kinderen. Myrthe vindt Kinderen voor Kinderen ook nog steeds leuk, maar zet ook graag andere muziek op, en dit jaar was dat vrij veel Adele en Ilse DeLange. Ellen heeft weer veel naar Adele en de radio geluisterd. Ik luisterde dit jaar graag naar Iamthemorning, The Dirty Youth, Leandra, Trillium en Revamp.

De soundtrack van de nooit afgemaakte game Sorcery / 29 oktober 2014

Lang geleden heb ik eens een documentaire gezien over de studio Starbreeze, en daarin was te zien hoe ze aan de game Sorcery werkten. Sorcery zou een action-rpg moeten worden, waarbij de speler als magiër door een wereld loopt en vijanden verslaat. De beelden waren erg indrukwekkend; plaatjes van mooie gebouwen en het (voor die tijd) zeer fraai bewegende water zorgden ervoor dat ik dit spel graag zou willen spelen. Ook de soundtrack van Gustaf Grefberg was spectaculair.

Het spel is nooit afgemaakt, en ondertussen zijn alle sporen van de website van Starbreeze verwijderd. Starbreeze heeft een aantal andere games uitgebracht, waarvan Enclave mogelijk nog het dichtst bij de setting van Sorcery komt. Sorcery zal nooit meer gemaakt worden.

Gelukkig heb ik vroeger al eens Sorcery (the mix) van de Starbreeze-website gedownload, een mix van de muziek die in Sorcery gebruikt zou gaan worden. En zo nu en dan luister ik weer eens naar deze muziek...

Model Thinking afgerond / 12 mei 2014

Eind januari ben ik begonnen met de online cursus Model Thinking op Coursera.org. De cursus wordt gegeven door Scott Page van de University of Michigan, en bestaat uit 10 weken college en twee keer een week voor een examen. In deze cursus worden een groot aantal verschillende modellen behandeld, waarbij ook de toepasbaarheid van deze modellen ter sprake komt. Ik vond het een hele interessante cursus en kan deze zeker aanraden.

Na twaalf weken flink studeren heb ik de cursus afgerond. En vandaag heb ik het certificaat, mijn Statement of Accomplishment, ontvangen met een score van 98,2%.

Cd presentatie van Pinkenbiest / 3 mei 2014
Pinkenbiest CD Presentatie

Vorig jaar probeerde Pinkenbiest via crowdfunding op de website Voordekunst.nl genoeg geld bij elkaar te halen om een cd met liedjes te maken. Het is Pinkenbiest gelukt om genoeg geld bij elkaar te halen, en het is ze ook gelukt om een cd met allemaal liedjes op te nemen. Deze cd Voorvocht & Vaderland is gereed en wordt vanavond gepresenteerd bij de cd presentatie in De Transformatie. Ellen en ik zijn erbij.

We komen aan bij de Transformatie, en lopen via een trap en een hele gespierde uitsmijter naar de zaal waar de cd presentatie is. Het is een bijzondere, hoge ruimte met uitzicht over de brug. Rond kwart over tien begint de cd presentatie met enkele liedjes van Pinkenbiest, waaronder Aleid en een liedje over een hommel. Vervolgens wordt de cd gepresenteerd, en wordt het ook duidelijk waarom bananen zo ruim vertegenwoordigd zijn in de zaal. Na nog enkele ijzersterke liedjes is de cd presentatie na een uur afgelopen, en neemt DJ Russell de muziek weer over.

Omdat we een bijdrage hebben geleverd via de crowdfunding krijgen we ook een cd, met daarop bovendien de vingerafdrukken van Marleen en Anne-Marie. Het was een erg leuke avond.

Op de fiets naar Apeldoorn en terug / 25 april 2014

Vandaag ga ik op de fiets naar mijn werk in Apeldoorn, en 's avonds ook weer terug naar Arnhem. De afstand is ongeveer 27½ kilometer, en ik heb daar zowel heen als terug ruim 1:20 over gedaan. Volgens Google My Tracks heb ik net geen 20 km per uur gereden.

Vrouw Holland in het Posttheater / 12 april 2014
Vrouw Holland - Brave meisjes komen in de hemel

Ellen en ik gaan vandaag naar een cabaret-voorstelling van Vrouw Holland in het Posttheater. De meisjes logeren bij oma Marietje.

We beginnen de avond met het theater-menu bij Metropole. Het eten is erg lekker. Ik ben vooral erg enthousiast over het voorgerecht, een salade met kalfsvlees en tonijn, maar ook de rest van het eten is zeer de moeite waard.

Na het eten gaan we naar de cabaret-voorstelling Brave meisjes komen in de hemel van Vrouw Holland, een groep die bestaat uit drie dames en wordt begeleid door een pianist. De voorstelling gaat grotendeels over vrouwen-problemen, maar is ook voor mannen erg leuk. Ellen en ik hebben erg veel plezier gehad.

Zaakhockey Nederlandse Dames - Düsseldorfer HC / 2 januari 2014
Einde van zaalhockeywedstrijd tussen Nederlandse team en Düsseldorfer HC

Er is vandaag een zaalhockey wedstrijd tussen het Nederlandse damesteam en de Duitse hockeyclub Düsseldorfer HC. Het is een oefenwedstrijd en deze wordt in de sporthal van Valkenhuizen gespeeld. Myrthe wil er graag naar toe, omdat zij zelf ook hockey speelt (maar geen zaalhockey). Het is een leuke wedstrijd van 3x 20 minuten die, mede door het sterke eerste deel van de wedstrijd, door het Nederlandse team gewonnen wordt met 16 - 4.