Photo
Ellen & Marijn
Lief Dagboek 2018
De muziek van 2018 / 31 december 2018

Het einde van het jaar is nog steeds een mooi moment om op het afgelopen jaar terug te kijken. Deze keer doe ik dat (net als de afgelopen jaren) door alle muziek van 2018 op een rijtje te zetten, en in dit geval gaat het dan om de muziek die wij dit jaar binnen hebben gekregen (er zit dus vrij veel muziek tussen die al een paar jaar eerder gemaakt is).

De favoriete muziek van Myrthe en Daphne is dit jaar voornamelijk Top 40 muziek via Spotify. Ellen luistert vooral naar de radio, via de kabel of via internet. En Marijn luisterde dit jaar graag naar Dool, Cellar Darling, Laura Macrì en vooral Blackbriar.

Niet naar het optreden van Kingfisher Sky / 9 december 2018

Ik heb een kaartje voor An Acoustic Afternoon in Willemeen, met Kingfisher Sky. Helaas lig ik vandaag ziek in bed in plaats van dat ik in Willemeen sta te luisteren. :-(

CSS - The Complete Guide-cursus afgerond / 24 november 2018
CSS - The Complete Guide Logo

CSS staat voor cascading style sheets en dit gaat vooral over de opmaak en het uiterlijk van web-pagina's.

Deze maand ben ik begonnen aan de cursus CSS - The Complete Guide (incl. Flexbox, Grid & Sass) op Udemy.com, en vandaag heb ik de cursus afgerond. Ik deed deze cursus als 30 Day Challenge, dus ik heb het ruim binnen de tijd gehaald (ondanks de trage start door de lan-party aan het begin van deze maand). Volgens het certificaat dat ik na afloop heb gekregen ben ik er 22½ uur mee bezig geweest.

Ik wist al best wel wat van CSS, maar deze cursus heeft op sommige punten mijn kennis aangevuld. Hier en daar heb ik wat oplossingen geleerd die een stuk eleganter zijn dan wat ik voorheen maakte, dus het was een nuttige cursus. Een verbeterpunt voor mijzelf is om voortaan toch weer aantekeningen te maken. De cursus heeft na de meeste hoofdstukken wel een samenvatting, maar daar staan toch net andere zaken in dan ik zelf opgeschreven zou hebben.

Nieuwste ep van Blackbriar ontvangen / 16 november 2018
Blackbriar - We'd Rather Burn Cover

Een maand geleden heb ik de nieuwste ep van Blackbriar - We'd Rather Burn al digitaal ontvangen, maar vandaag kreeg ik de fysieke, gesigneerde cd in de brievenbus. Ik vind het een geweldige ep, dus ik ben ook heel blij met dit gesigneerde exemplaar!

Landal party / 2, 3 en 4 november 2018

Het eerste weekend van november zit ik samen met Ferdinand en Martijn op Landal Heideheuvel om een heel weekend lang computergames te spelen. Ferdinand weet gratis wifi te regelen als blijkt dat we voor de negentiende keer in Landal Heideheuvel overnachten.

We spelen dit weekend allerlei games, maar het meeste tijd gaat zitten in Diablo III, waar we alledrie vanaf het begin coop doorspelen tot level 70. Dat was erg geslaagd.

Concert van Kobra and the Lotus / 20 november 2018
Kobra and the Lotus

Vandaag ga ik helemaal alleen naar een concert van Kobra and the Lotus. Eigenlijk ga ik naar vijf optredens, want Kobra and the Lotus treedt op als onderdeel van de Female Metal Voices Tour 2018. De andere bands zijn Martyrium, Ignea, Skarlett Riot en de laatste band The Butcher Babies.

Ik vind alle optredens best wel leuk. Het begint met Martyrium en Ignea, en beide bands spelen leuk. Ik vind het geluid bij de derde act Skarlett Riot net iets te hard. Ik doe oordopjes in, maar helaas hoor ik de muziek daardoor wat minder goed. Als vierde is Kobra and the Lotus aan de beurt. Misschien vind ik het optreden van Kobra and the Lotus nog wel het minst goed. Dat komt vooral door de mix. De instrumenten staan zo hard afgesteld dat ik de zangeres nauwelijks kan horen zingen. En ik kende de vijfde en laatste band The Butcher Babies nog niet, maar die band maakte er echt een mooi feest van. Het was ondanks het mindere geluid bj Kobra and the Lotus een zeer geslaagde dag!

Onderdelen voor mijn desktop computer / oktober 2018

Mijn desktop computer wordt steeds ouder en trager, dus het wordt tijd om een nieuwe computer te kopen. Een aantal onderdelen van mijn huidige computer zijn nog goed te gebruiken, dus ik besluit om nieuwe onderdelen te kopen en die te combineren met mijn huidige kast en optische drives.

Concert van Marcel Veenendaal en het Gelders Orkest / 30 augustus 2018
Marcel Veenendaal en het Gelders Orkest

Ellen heeft twee kaartjes gekocht voor het concert van Marcel Veenendaal samen met het Gelders Orkest in het Openluchttheater bij Rozendaal.

Maansverduistering / 27 juli 2018

Vanavond is er een volledige maansverduistering, en het zou deze keer een bloedrode maan moeten opleveren.

Op vakantie naar Kos, Griekenland / 9 tot 20 juli 2018

We gaan deze zomer op vakantie naar Kos, een Grieks eiland niet ver van de Turkse kust.

Concert vasn George Clinton / 27 juni 2018
George Clinton

Op aanraden van de buurman ga ik naar een concert van George Clinton in de Parkzaal van Musis. Het concert is een onderdeel van de afscheidstour van George Clinton.

Naar Fortarock 2018 / 2 juni 2018

Vandaag ga ik samen met Ferdinand naar Fortarock 2018 in het Goffertpark in Nijmegen.

H80 Festival / 10 mei 2018 - 13 mei 2018

Met Hemelvaart is er ook weer vier dagen lang het H80 festival op Hoogte 80.

Concert van Laura Macrì / 15 april 2018
Laura Macrì

Ik ga vandaag alleen naar Luxor Live voor een zondagmiddag-concert van Laura Macrì. Laura Macrì is een Italiaanse opera-zangeres die een album heeft uitgebracht met wat meer pop-achtige muziek, Terra. Bovendien zingt ze ook mee op het derde album van MaYaN, een band die een iets ruigere soort muziek maakt. Ze komt optreden in Luxor op zondagmiddag, en het lijkt me erg leuk om dat eens te gaan bekijken.

Concert van Kensington / 1 maart 2018

Ellen en ik gaan vandaag naar TivoliVredenburg voor concert van de Utrechtse band Kensington.

Naar de Angular conferentie ng-europe / 1, 2 en 3 februari 2018

Vanuit mijn werk mag ik samen met collega Inge naar de Angular conferentie ng-europe in Parijs. Helaas ben ik erin geslaagd om net tijdens de reis ziek te worden. Met een hoop paracetamol op zak hoop ik dat het goed komt.

Concert van Lady Gaga / 20 januari 2018

Vandaag gaan we naar het concert van Lady Gaga in de Ziggodome. Op weg naar Amsterdam stoppen we bij Van der Valk in Breukelen om wat te eten. We zijn gelukkig vroeg, want we kunnen gelijk aan tafel terwijl na ons de rij met wachtenden steeds langer wordt.