Photo
Ellen & Marijn
Lief Dagboek 2017
Concert van Blackbriar en End of the Dream / 24 november 2017

Ellen en ik gaan naar vier optredens in Metropool in Hengelo, van Seven Waters, Beyond God, Blackbriar en End of the Dream. Ik wilde eigenlijk graag naar deze optredens gaan omdat Kingfisher Sky zou komen spelen, maar omdat hun nieuwe album vertraging had opgelopen zijn ze vervangen door Beyond God.

Einsteinweek met Daan Roosegaarde / 26 september 2017

In Gelderland is de Gelderse Einsteinweek bezig, met allerlei activiteiten die te maken hebben met wetenschap en techniek. Ik heb me opgegeven voor de lezing Waar kunst en techniek samenkomen met Daan Roosegaarde. Ik heb ooit het Kickstarter-project Smog Free Tower van Daan Roosegaarde gesteund, en ik ben wel benieuwd wat hij te vertellen heeft.

Na een openingspraatje over de Gelderse Einsteinweek en een voorprogramma is het de tijd voor Daan Roosegaarde. Hij houdt een inspirerend verhaal over het realiseren van mooie projecten (het Van Gogh fietspad, de Smog Free Tower, de vliegers bij de Afsluitdijk) met technische uitdagingen, en zijn rol daarin. Ik ben blij dat ik hier geweest ben.

Vakantie in Frankrijk en Zwitserland / 21 juli 2017 tot 2 augustus 2017

Dit jaar gaan we een keer op vakantie naar een camping, vooral omdat Myrthe en Daphne dat een keer willen doen. We hebben zelf nauwelijks kampeerspullen, dus we huren een kant en klare tent op een comping in de buurt van Annecy. En om de heen- en terugreis in aangename stukken te hakken overnachten we op de heenweg in een bed-and-breakfast en gaan we terug naar huis via Geneve en Heidelberg.

Concert van Dua Lipa (en Off Bloom) / 9 april 2017

We hebben twee kaartjes voor het concert van Dua Lipa in TivoliVredenburg in Utrecht, met in het voorprogramma Off Bloom.

Introduction to Music Theory / 5 maart 2017

Ik heb me een week geleden al ingeschreven, maar vandaag ben ik echt begonnen met de cursus Introduction to Music Theory van Bruce Taggart op Coursera. De eerste dag heb ik al geleerd hoe muzieknoten genoteerd moeten worden en waarom een snaarinstrument niet perfect gestemd kan worden. De cursus is heel interessant.

Coursera is echter een stukje minder leuk geworden, want om een beetje mee te kunnen doen met de cursus moet je tegenwoordig € 45 betalen. Ik weet nog niet of ik dat ervoor over heb.

Valentijnscake / 14 februari 2017
Valentijnsdag-cake

Omdat de kinderen ziek zijn ben ik vandaag, op Valentijnsdag, thuis. En omdat ik met twee zieke kinderen toch niet weg kan gaan, ga ik Ellen verrassen met een Valentijnsdag-cake.

Draw Like A Boss / febuari 2017
Draw Like A Boss-boek

Vandaag kwam er een flink pakketje met de post. Het was het boek Draw Like A Boss, een mooi en dik boek over tekenen.