Photo
Ellen & Marijn
Lief Dagboek 2022
De muziek van 2022 / 31 december 2022

Na het optreden van Karsu heb ik gelijk een paar albums besteld, en daar heb ik veel naar geluisterd, vooral het album Karsu uit 2019. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Lady Gaga, Imperial Age en Opeth, daar heb ik ook graag naar geluisterd vanwege de concerten.

Volgens Last.fm heb ik dit jaar het meest naar Froukje geluisterd (via Spotify, ik heb daar helaas geen cd van). Op de tweede plaats staat Karsu, gevolgd door Leaves' Eyes, Imperial Age, The Jasmins, Lady Gaga, Måneskin, Rammstein, Agnes Obel en Bebe Rexha.

Evanescence en Within Temptation in de ZiggoDome / 29 november 2022

Het is eindelijk (na de nodige uitstel) tijd voor het dubbelconcert van Evanescence en Within Temptation. Vandaag begint Evanescence en sluit Within Temptation af, de dag erna is de volgorde omgekeerd.

Opeth in TivoliVredenburg / 29 november 2022

Vanavond gas ik met Ferdinand naar een optreden van Opeth in TivoliVredenburg, met Voivod in het voorprogramma. Voor het concert gaan we noodles eten in de buurt van de concertzaal.

Voivod staat in het voorprogramma. Ze maken best aardige muziek, maar op één of andere reden maakt de zanger soms een hele karikaturale indruk, en dat komt de beleving niet ten goede. Ze sluiten af met de cover Synchro Anarchy, en dat is eigenlijk het beste nummer van hun optreden.

Het optreden van Opeth is ijzersterk. Ze spelen een grote variatie aan nummers, zowel oude meer metal nummers (waaronder Black Rose Immortal) als nieuwe, meer progrock nummers. Het is een supermooie avond!

Landal-party / 11 november 2022 - 13 november 2022

Dit weekend gaan Ferdinand, Martijn en ik weer met onze computers naar Landal Heideheuvel om games te spelen. Dit jaar gebruiken we alledrie een wifi-dongle en daarmee is dit het eerste jaar dat we een Landal-party zonder LAN hebben.

We spelen deze keer voornamelijk Ghost Recon: Wildlands, Diablo II Resurrected, Anno 1800 en Sid Meier's Civilization VI. Ferdinand en Martijn hebben Need For Speed nog even geprobeerd, maar zij hadden zoveel last van synchronisatie-problemen (vooral auto's die tijdens de race van plek verspringen) dat ze daar snel mee gestopt zijn.

Blood Nova gespeeld / 25 oktober 2022

Vandaag heb ik een dagje de tijd om een computergame te spelen. Ik kies Blood Nova, een first-person pixel-art scifi adventure game.

Twee nachtjes naar Dordrecht / 22 oktober juli 2022 - 24 oktober 2022

We gaan twee nachten naar Dordrecht. We verblijven bij Stayokay, een paar kilometer buiten de stad.

Imperial Age in Willemeen / 16 september 2022

Vrijdagavond is er een optreden van Imperial Age in Willemeen in Arnhem. Het optreden is al een keer uitgesteld, en het voorprogramma is helaas vervallen. Dit optreden is onderdeel van de New World Tour van Imperial Age, naar het recent uitgebrachte, gelijknamige album.

Het optreden is op de begane grond van Willemeen. Het is niet extreem druk, ondanks dat de familie van de nieuwe Nederlandse giratist bij het optreden aanwezig is, dus ik kan een plekje vooraan bij het podium bemachtigen.

Marcela Bovio in Little Devil / 2 september 2022

Vandaag is er een optreden van Marcela Bovio in Little Devil, een klein zaaltje in Tilburg. Eerder op de dag is er een meet & greet met Marcela Bovio, dus ik ben al op tijd in Tilburg aanwezig.

Het optreden is geweldig. Marcela wordt alleen begeleid door de pianist Erik van Ittersum.

Vakantie in de buurt van Die, Frankrijk / 28 juli 2022 - 9 augustus 2022

We gaan twee weken op vakantie naar Frankrijk. Ambitieuzere plannen hebben we snel in de koelkast gezet na de beelden van de wachtrijen op Schiphol. Op aanraden van een vriendin van Ellen huren we een sta-caravan op de camping La Pinède in de buurt van Die langs de Drome. We rijden in drie dagen naar Die (mede om op zwarte zaterdag zo min mogelijk te hoeven rijden) met een tussenstop bij Le Relais in Bèze en bij Le Vin de L'Eté in Ponet, op enkele kilometers van Die. Op de terugweg stoppen we bij een Campanille hotel aan de noordkant van Metz.

Lady Gaga in het Gelredome / 26 juli 2022

Vandaag gaan we met z'n vieren naar het optreden van Lady Gaga in het Gelredome in Arnhem.

Rammstein in het Goffertpark / 4 juli 2022

Nadat het een aantal keer is uitgesteld is het nu eindelijk tijd voor het concert van Rammstein in het Goffertpark in Nijmegen. Olga en ik gaan naar Nijmegen, waar ook nog enkele ex-collega's van Olga aanwezig zijn.

H80 Festival / 26 mei 2022 - 28 mei 2022
Karsu in Musis Sacrum / 11 maart 2022
Foto

Vorig jaar zou Karsu (een zangeres die mee heeft gedaan aan het programma Beste Zangers, seizoen 2021) al optreden in de Parkzaal van Musis, maar door corona werd dat uitgesteld. Vandaag gaat het optreden, met een negatieve testuitslag vanwege testen voor toegang (1G), gelukkig wel door.

Het optreden is erg mooi. Karsu lijkt oprecht blij met een hele zaal vol mensen, en die positieve energie straalt van het podium. Ze speelt eigen nummers, zoals Inadina en het wonderschone Siyah, maar ook songs die ze bij Beste Zangers heeft gedaan, zoals An de kant en Hijo de la luna.

Het enige dat ik deze avond miste was de mogelijkheid om na afloop cd's en andere merchandise te kopen, dus ik heb enkele albums besteld toen ik thuis kwam.

Cursus Pixel Art afgerond / 9 februari 2022
Pixel Art Fundamentals logo

Vandaag heb ik de cursus Pixel Art Fundamentals: Introduction to 2D Game Pixel Art van Rick Davidson en Reede Geofroy op Udemy afgerond. Volgens het certificaat heb ik 4 uur over deze cursus gedaan. In de praktijk ben ik er langer mee bezig geweest, want de tijd dat ik de video heb gepauzeerd om zelf aan mijn pixel art te prutsen wordt hierin niet meegerekend.

Loop Odyssey uitgespeeld / 2 januari 2022

Vandaag heb ik de laatste twee (van de drie) achievements van Loop Odyssey gehaald en het spel daarmee uitgespeeld.

Loop Odyssey is een Idle RPG, een role-playing game die gemaakt is om te spelen terwijl je ondertussen iets anders aan het doen bent. Als speler geef je jouw avatar steeds een reeks van opdrachten en die owrden steeds weer opnieuw uitgevoerd, waarbij jouw avatar die opdrachten steeds sneller kan doen. Het is een RPG waarbij je het grinden niet zelf hoeft te doen, maar kunt toekijken hoe je opdrachten steeds weer opnieuw worden uitgevoerd.

Een korte tijd nadat ik Loop Odyssey heb uitgespeeld heeft de developer het aantal achievements flink uitgebreid van 3 tot 28. Ik heb de nieuwe achievements niet allemaal gehaald (en ik ben ook niet van plan om dat nog te gaan doen).