Photo
Ellen & Marijn
Lief Dagboek 2016
Robotstofzuiger / 23 mei 2016

Ik wil al een lange tijd een robotstofzuiger. En nu kom ik op internet een aantal lovende reviews tegen van de Dirt Devil M607 Spider, een robotstofzuiger die bovendien heel schappelijk geprijsd is. Ik ben deze gisteren besteld, en vandaag is het pakketje met de stofzuiger gearriveerd.

Na een paar uur opladen is de robotstofzuiger gereed voor gebruik. Ik zet het apparaat middenin de kamer en zet hem aan. Na een paar tellen beginnen de lampjes bovenop de stofzuiger te knipperen en begint deze te rijden. Gefascineerd kijken Ellen en ik toe hoe de robotstofzuiger door de kamer rijdt. Soms volgt de stofzuiger rechte lijnen, dan weer draait hij rondjes of probeert hij de muur te volgen. Als de stofzuiger een obstakel tegen komt, botst hij er tegen aan en kiest vervolgens een andere richting om verder te rijden. Soms verdwijnt het apparaat onder de bank, waar het na een tijdje weer op een hele andere plaats onder vandaan komt. Het is geweldig om te zien hoe de robotstofzuiger door de kamer rijdt.

Uiteindelijk blijkt de robotstofzuiger ook nog flink wat stof en andere rommel op te zuigen, dus het is niet alleen een verschrikkelijk leuk apparaat, maar ook nog nuttig. Ik ben er erg blij mee!

Giro d'Italia / 8 mei 2016

Vandaag finisht de Giro d'Italia in Arnhem en komt daarbij vlak langs ons huis als ze over de Monnikensteeg naar boven rijden. Wij gaan kijken. Na lang wachten in de zon (het is heerlijk weer) komt er een hele korte reclame-karavaan voorbij gescheurd. Deze worden na een flinke tijd gevolgd door een kleine kopgroep met daarin Maarten Tjallingii die net daarvoor in de beklimming van de Posbank de blauwe bergtrui heeft gewonnen. Niet veel later volgt het peloton met daarin Tom Dumoulin, die dan nog in de roze trui rijdt. Hoewel het binnen een paar tellen voorbij is, is het toch mooi om de Giro zo vlak langs ons huis te zien.

H80 Festival / 5 mei 2016 - 8 mei 2016

Op Hemelvaartsdag begint voor de achtste keer weer het H80-festival op Hoogte 80 in Arnhem. Het festival duurt weer vier dagen, en wij zijn er dit jaar natuurlijk ook weer vier dagen bij. De laatste dag wordt dit jaar ook nog opgevrolijkt door de Giro d'Italia die vlak langs Hoogte 80 over de Monnikensteeg naar de finish in het centrum voert.

Op Hemelvaartsdag, de eerste dag van het festival, is het net als vorig jaar weer verschrikkelijk druk. Het is erg mooi weer, er is heel veel zon en er zijn heel erg veel mensen. Er staan weer lange rijen mensen voor de kassa's om munten te kopen, wat niet makkelijker wordt door het uitvallen van de pin-automaten. Gelukkig kunnen we contant betalen voor The Funny Freak Show, een twaalf-minuten durende voorstelling over de sollicitatie/auditie van langdurig werklozen voor de functie van clown. Na deze grappige voorstelling zien we de laatste stukjes moderne dans van studenten van ArteZ. Verder is het zo druk dat we bijna nergens meer naar toe gaan. De kinderen gaan een paar keer in de Rupsbaan, maar de tweede keer hebben ze zo lang moeten wachten dat de lol daar ook snel van af gaat. We belanden met de overburen (en ex-overburen) op het gras en blijven daar totdat we thuis wat gaan eten. Als we om acht uur de broodjes vega-burger op hebben gaat Marijn nog even terug naar H80. In de buurt van de wijnbar treft hij enkele overburen voor een laatste paar glaasjes wijn.

We beginnen de vrijdag samen met Lara en beginnen bij de musical van Rank2012 - Plek Genoeg. Dit is weer een erg leuke musical van Rank2012, dus na afloop gaan de kinderen met de artiesten op de foto en kopen we de cd van deze voorstelling om thuis nog eens te luisteren. De kinderen gaan nog een paar keer in de Rupsbaan voordat we de voorstelling van de Braziliaanse clown en acrobaat Milho Baunilha: Raúl, Le Clown Brésilien. Deze artist weet humor en acrobatiek op een knappe en leuke manier in zijn voorstelling te verwerken en is leuk om te zien. We sluiten de dag weer af met een drankje met de buren.

Zaterdag gaat Pepijn mee naar H80, en deze dag begint bij de Rupsbaan. Het is 's ochtends nog erg rustig, dus de kinderen gaan heel erg vaak met de Rupsbaan, vooral omdat ze zelf ook met enige regelmaat een pluim grijpen en daarmee een gratis ritje winnen. Daarna bezoeken we de tent van Kees de Boer, de tekenaar van de boeken van Agent en Boef. De tekenaar leest een verhaal voor, maakt een tekening van een monster (die Myrthe vervolgens wint) en doet een interview met een agent-pop en een boef-pop. Na veel ijsjes en nog meer ritjes in de Rupsbaan loopt de dag op zijn einde. We sluiten af met een bezoekje aan het bijzonder zeldzame Theaterdier.

Zondag gaan we na de Giro d'Italia nog even naar het H80 festival. De kinderen maken nog een laatste paar ritjes in de Rupsbaan en we eten en drinken iets. We gaan op tijd naar huis zodat we op maandag weer soepel kunnen opstaan.

Hoogte 80 was dit jaar weer een geslaagd festival, maar er was nauwelijks cabaret en dat miste ik toch wel.

Jonge havik in de tuin / 25 april 2016
Jonge havik in de tuin

Toen Myrthe tegen Ellen zei dat er een grote vogel in de tuin een andere vogel aan het opeten was dacht Ellen dat het wel mee zou vallen. Maar het viel niet mee. Er zat een jonge havik in de tuin een duif in stukken te scheuren en op te eten.

Bananenbrood / 6 maart 2016
Foto van het bananenbrood

Ik heb vandaag voor het eerst een bananenbrood gemaakt. En ik lust geen bananen. Gelukkig smaakt het brood nauwelijks naar bananen en is het eigenlijk heel goed te eten. Het brood valt wel erg makkelijk uit elkaar, dus misschien had ik de droge ingrediënten iets beter moeten zeven.

Hardloopschoenen voor Marijn / 5 maart 2016

Vandaag hebben we een hockey-shirt voor Daphne gekocht. En ik heb een paar Asics hardloopschoenen gekocht!