Ellen & Marijn
Brand in de Flat (2002)
Inleiding
Deze pagina gaat over de brand in onze flat (gelukkig niet in onze woning) in de nacht van 25 op 26 mei 2002. En omdat dat even flink schrikken was, heb ik voor een vurige achtergrond gekozen.
De schade
De oude vrouw die in het appartement woonde is opgenomen in het ziekenhuis, maar voor zover ik weet is het niet ernstig. Haar hondje en vogel hebben de brand ook overleefd.

Hoewel de vlammen flink uit het raam sloegen, bleek achteraf de schade nog best mee te vallen. Het appartement zelf is helemaal uitgebrand, maar de bovenbuurvrouw heeft naast de stank alleen een pikzwart balkon en een paar kapotte ruiten. En een man die naast het appartement woont (onze buurman, dus er zat slechts één flatje tussen ons en het vuur) had eigenlijk alleen een paar gebarsten ramen en een verschikkelijke rooklucht. De man die onder het uitgebrande appartement woonde had echter minder geluk, hij had de nodige waterschade. En door de hitte was de verwarming van de flat kapot gegaan. De leiding was in de kelder gescheurd en dat heeft ook nog voor de nodige overlast gezorgd.
De brandweer
De brandweer was zeer snel aanwezig. Nadat de bovenbuurvrouw had gebeld (volgens mij is dat redelijk aangrijpend geweest, want ze vertelde dat de vlammen voor haar raam langs kwamen zetten terwijl ze stond te bellen), duurde het slechts vijf tot zeven minuten voordat de brandweer gearriveerd was. Toen we ons huis verlieten, was de brandweer al op de galerij bij de voordeur van het brandende appartement bezig met blussen.

Ik heb nog gekeken of Bert-Jan erbij was, maar ik denk dat hij in de stad was.
Een foto
Brand in de flat
Erny, een buurman, heeft deze foto gemaakt van de brand.